Avto šola

Šole vožnje po Sloveniji

Avto moto društvo Jesenice

AMD Jesenice se uvršča med deset najstarejših društev v Sloveniji saj njegova ustanovitev sega v jesen leta 1945, ko so se na ustanovnem občnem zboru zbrali navdušenci za avto-moto promet in šport. Zato ni nič čudnega, da se je dejavnost odvijala prvi dve leti delovanja v okviru avto-moto sekcije pri športnem društvu “Jože Gregorčič”. V letu 1947 pa je zaradi svoje specifičnosti pričelo delovati, kot samostojno društvo pod imenom, ki ga nosi še danes.

Društvo je raslo v dveh smereh in sicer z razširjanjem članstva (največ članov je štelo v letu 1981 – 1546) in pa v razvoju avto-šole, ki je izobraževala voznike motornih vozil na zgornjesavskem področju Gorenjske. Avto-šola je v letu 1979, ko je dosegla svoj vrh imela v svojem voznem parku 24 vozil in 26 inštruktorjev praktične vožnje in dva inštruktorja teoretičnega pouka. V letu 1979 je bil zgrajen tudi lep in funkcionalen dom z garažami (24) in avtomehanično delavnico.

Po naftnem šoku v začetku osemdesetih let in drugimi političnimi dogodki, je upadlo tudi zanimanje za avtomobilistično dejavnost, to pa se je poznalo tako na številu članov društva, kot na številu kandidatov za voznike motornih vozil. Prav v slednji dejavnosti je bila kriza tako očitna, da se je v letu 1993 društvo moralo odločiti o zaprtju avto-šole. Dejavnost je bila preusmerjena v storitve, ki jih preko samostojnim podjetnikov, ki delujejo v naših prostorih, nudimo avtomobilistom. Te dejavnosti so :

– avtomehanične usluge
– vulkanizerstvo
– prodaja avtomobilov
– avtopralnica, itd.

Ker društvo razpolaga tudi z veliko učilnico smo prepričani, da tudi predavanja o preventivi in vzgoji v cestnem prometu ne bi smela manjkati v društveni dejavnosti.
V letu 1997 smo odprli tudi turistično pisarno v prostorih doma, kjer lahko avtomobilisti, ki odhajajo na daljša potovanja v tujino dobijo ustrezne dokumente. Ti dokumenti so :

– dovoljenje za vožnjo tujega vozila izven meja Republike Slovenije
– mednarodno vozniško dovoljenje
– mednarodna camping kartica
– knjižica mednarodne tourning pomoči
– vinjete za avstrijske avtoceste
– avtokarte evrope
– računalniško izdelane načrte potovanj – itinerarje

V turistični pisarni pa boste dobili tudi vse potrebne informacije v zvezi z članstvom a AMZS in uslugami, ki so jih člani deležni na cestah doma in v tujini.

AVTO MOTO DRUŠTVO
Cesta Borisa Kidriča 26c
4270 JESENICE

Telefon: (04) 586 36 40
Telefaks: (04) 586 36 40
GSM: (041) 685 971
E-pošta: amd-jesenice@siol.net

Spletna stran je naprodaj.

Ste avto šola, delate na svoji spletni strategiji in si želite povečati doseg? Vržite mi SMS na 031632346 😉