Avto šola

Šole vožnje po Sloveniji

AMD TAM Maribor

Društvo AMD TAM Maribor je praznovalo 57-letnico svojega delovanja in je eno najstarejših avto-moto društev v Sloveniji. Društvo je tudi tretje največje po številu članov v okviru AMZS (društvo ima približno 7500 članov), in PRVO po številu članov v Mariboru.

AMD TAM Maribor je bilo ustanovljeno leta 1950 s 148 člani, ki so bili izključno delavci takratne Tovarne avtomobilov Maribor. Število članov je vztrajno naraščalo, vzporedno kot je naraščala motorizacija in posledično s tem potreba po usposobljenih voznikih motornih vozil, predvsem A, B, C in D kategorij. AMD TAM Maribor je v tem obdobju usposobilo preko 10.000 kandidatov za voznike vozil omenjenih kategorij v avtošoli.

Vrsto let je društvo organiziralo tudi speedway dirke (staro letališče na Teznu, stadiona na Poljanah in Kovinar na Teznu).
Prvi sedež AMD TAM Maribor je bil v baraki pri Kulturnem domu TAM-a na Teznu.

Šele leta 1961 seje društvo preselilo v svoje prostore na Ptujski cesti 40, katere si je uredilo potrebe društva in avtošole. Pozneje tudi servisne delavnice z avtopralnico, garaže in gostinski lokal ter prodajalno za nadomestne dele za motorna vozila.
V teh poslovnih prostorih je društvo poslovalo do spomladi leta 2001, ko je DARS porušil poslovne prostore, delavnice z avtopralnico in gostinskim lokalom.

Leta 1999 je društvo, skupaj z DARS-om in Mestno občino Maribor, pridobilo ustrezno lokacijo za nadomestno gradnjo poslovnih prostorov društva in avtošole, za usposabljanje kandidatov za voznike motornih vozil.

Avtošolo smo sodobno opremili in tako kandidate za bodoče voznike usposabljamo, da bodo dobri in strpni vozniki. Za vse kandidate – bodoče voznike je novo zgrajen učni poligon velika pridobitev, saj je prvi v Mariboru (na animaciji).

Poskrbeli smo tudi za invalide-kandidate za voznike motornih vozil, tako da smo uredili ustrezni dostop do poslovne stavbe, v kateri je avtošola in druge dejavnosti društva.

AMD TAM MARIBOR
Zagrebška cesta 29
2000 MARIBOR

Telefon: (02) 461 44 90
Telefaks: (02) 461 44 90
E-pošta: amd.tam.maribor@siol.net
Internet naslov: http://www.amdtam-drustvo.si
Kontaktna oseba: Vilčnik Konrad
Število zaposlenih: 5
Identifikacijska št.: SI76646360

Spletna stran je naprodaj.

Ste avto šola, delate na svoji spletni strategiji in si želite povečati doseg? Vržite mi SMS na 031632346 😉